Fertőtlenítési eljárások

Számos tisztító és fertőtlenítő eszköz és vegyszer került a piacra, főként az utóbbi pandémiás időben. A természetes források ilyenkor háttérbe szorulnak, pedig megismerve a hatásmechanizmusukat, világossá válna milyen lehetőségeket rejtenek magukban.

Vegyszeres, kézi fertőtlenítés

Többféle eljárás létezik, amivel felületeket fertőtleníthetünk. A legáltalánosabban elterjedt és mindenki számára ismert a kézi fertőtlenítés, amikor az alkalmazott fertőtlenítőszerektől és a takarító személyzettől függ az eljárás minősége és időtartama. A vegyszeres kezelés közvetlenül a felületeken történik, emiatt a tisztítás után meg kell várni, hogy azok megszáradjanak. 

Fertőtlenítés gázzal

Sokak számára manapság már az ózonos fertőtlenítés sem ismeretlen. A gázzal történő fertőtlenítés előnye, hogy a gáz mindenhova eljut, így egységes a fertőtlenítés minősége. Viszont ez a módszer is vegyszeres, a kezelés előtt a kezelendő terület levegőjének teljes szeparálása szükséges és a kezelés után jelentős technológiai időre van szükség, mire a helyiség újra használható lesz.

Az UV fertőtlenítés előnyei

Viszonylag új eljárás, és a lehető leghumánusabb eszköz az UV-val történő fertőtlenítés, aminek előnyei az előző két módszerrel szemben, hogy rövidebb behatási idő elegendő ugyanazon eredmény eléréséhez, mindemellett egységes fertőtlenítési minőséget biztosít és a fertőtlenítés vegyszermentesen történik. 

A kezelés végén a helyiség azonnal használható, és nincs szükség annak külön előkészítésére sem, habár a kezelőszemélyzet védelme ebben az esetben is szükséges. Azonban mivel az UV fényt a legtöbb anyag kiszűri, így a takarásban vagy rossz szögben lévő felületeken minimális a kezelés hatékonysága. Ennek kiküszöbölésére, a távolság és a takarások csökkentésére, illetve a közvetlen UV fénynek való kitettség elkerülésére nyújtanak megoldást az önjáró UV berendezések.

Címkék:

Megosztás:

Friss Cikkek

portfolio.hu: Jelentősen csökkentheti a fertőzések számát egy magyar cég innovációja

A B+N kutatás-fejlesztési csapata az InterClean szakkiállításon járt

A B+N KAPTA A LEGINNOVATÍVABB SZOLGÁLTATÓ DÍJÁT A BUDAPEST AIRPORT DÍJÁTADÓ GÁLÁN